ARTICULOS DE OPINION


Revista digital de arte, cultura y opinión en Alicante. Enlace con POESIA PALMERIANA. En estas páginas no podemos estar ajenos a lo que pasa en España ni en el mundo. Dirigida por el escritor, poeta y pintor Ramón PALMERAL. Los lectores deciden si este blog es bueno, malo, o merece la pena leerlo. El periodismo consiste en decir lo que a algunos no les gustaría leer.

sábado, 6 de mayo de 2017

La guerra del nombre de la calles en la Vall d´Uxó, por el PP. Mal ejemplo seguimos

PP: “El tripartit elimina de la llista de carrers a Joan Pau II, Manos Unidas, Sagrada Família y Miguel Hernández”

05/05/2017 | elperiodic.com  
recomendar
imprimir
a mis favoritos
disminuir letra
aumentar letra
comentar
ver en PDF
La llista de carrers de la Vall d’Uixó ha perdut noms de vallers il·lustres que han destacat per les seues professions com a matrona, mestre, metge i fins i tot un inventor. Però a ells cal sumar altres noms que desapareixen també de la llista de carrers com a Manos Unidas, Joan Pau II, Sagrada Família o Miguel Hernández.

El regidor del Partit Popular, Óscar Clavell, ha assegurat que “una de les obsessions del tripartit format per PSOE, Esquerra Unida i Compromís és canviar el nom dels carrers. En el cas del carrer Juan Porcar i la plaça Ismael Llopis, els veïns hauran d'encarregar-se de la paperassa i despeses davant notària, correus, escriptures, policia o documents oficials que suposa el canvi de noms”.

A aquestes dues zones ja consolidades, cal sumar els noms que han eliminat en l'Àrea 9 i Sumet. En aquest cas, “desapareix de la llista el carrer Manos Unidas que era una forma de retre homenatge a una ONG que realitza una labor desinteressada a nivell mundial a favor dels més necessitats”. Així mateix, “desapareix el carrer Joan Pau II a qui curiosament Esquerra Unida va sol·licitar en 2003 en el Congrés dels Diputats que li donaren la gran medalla d'Isabel la Catòlica”.

“La Sagrada Família també es queda sense el seu carrer en la Vall d’Uixó. El tripartit s'ha carregat d'una plomada almenys quatre-cents anys d'història local”. I finalment, “el poeta Miguel Hernández, un mes després de commemorarse per tota Espanya, els 75 anys de la seua defunció en una presó alacantina, PSOE, Esquerra Unida i Compromís li lleven el seu carrer”.

Per a Clavell “estem davant una desraó total i absoluta; un desgovern bàrbar en la Vall, alguna cosa que ens preocupa”. Per açò, l'edil popular ha instat al govern de Tania Baños que es dediquen a governar, a atendre als ciutadans i que deixen d'eliminar noms de carrers i de pintar bancs de colors, “perquè és l'única cosa que saben fer”.